Selvforkælelse og velvære ideer til at forkæle dig selv

Selvforkælelse og velvære: 23 ideer til at forkæle dig selv

Trænger du til en god omgang selvforkælelse, men mangler inspiration til hvordan? Vi trænger alle sammen til selvforkælelse en gang i mellem. Ofte ender det dog med at vi aldrig får det gjort, og det forbliver en dagdrøm. Hvorfor? Det kan der være flere årsager til. Måske har du travlt, og kan ikke finde tiden til det. Eller måske mangler du inspiration og ideer? Desværre kan vi ikke hjælpe dig med tiden. Vi kan til gengæld hjælpe dig med masser af god inspiration og ideer til selvforkælelse.

Men hvad betyder selvforkælelse egentlig? Selvforkælelse er i bund og grund når du gør noget godt for dig selv, som du nyder og slapper af med. Noget som får dig til at føle dig godt tilpas, afstresse og være helt fri for dagligdagens bekymringer. Det er en måde at tage tid til sig selv på, og lade kroppen og sindet lade op.

Der er mange måder du kan forkæle dig selv på, og hvad god selvforkælelse er, afhænger af den enkelte person. Nogle slapper af ved at hoppe i hyggesokkerne og binge watche serier på sofaen og andre ved at dyrke sport. For nogle er selvforkælelse at gå på cafe og hænge ud med venner og familie.


Gode ideer til selvforkælelse

Uanset hvad du er til, har vi her samlet en masse gode ideer til hvordan du kan forkæle dig selv. Der er noget for en hver smag, både ideer til selvforkælelse hjemme og uden for hjemmet. Så nu har du ingen undskyldning for at tage en weekend, en dag eller blot en aften, til at tage dig tid til dig selv, og fordybe dig i en god omgang selvforkælelse. Du fortjener det, og vil med garanti ikke fortryde det.

Indholdsfortegnelse

Hjemmespa og wellness selvforkælelse

Hjemmespa og wellness i hjemmet er altid hyggeligt, og uden tvivl en super god form for selvforkælelse. Dertil er det også utroligt nemt og hurtigt at komme i gang med, og det er noget alle kan gøre. Du behøver kun en balje med varmt vand og sæbe, og du har dig et lækkert fodbad. Sæt dit foran fjernsynet og se din yndlingsserie, eller lyt til en podcast. Det vigtigste er, at du stresser helt af og nyder din tid med selvforkælelse. Hvis du ønsker at tage din hjemmespa skridtet videre, kan du få inspiration fra ideerne nedenfor.

Hjemmespa og wellness selvforkælelse

Få en afslappet massage

En afslappet massage er altid en dejligt oplevelse. I sær hvis det finder sted i hjemmets hyggelige rammer, hvor vi føler os aller mest tilpas. Der er flere måder du kan forkæle dig selv med en massage derhjemme. Hvis du har en partner, kan du få ham eller hende til at give dig en massage, og du kan måske give en retur. Du kan også anskaffe dig et massageapparat, så du selv kan stå for massagen. Det kan være en massagepude eller en massagepistol. Slutteligt er der også muligheden at få en massage, af en professionel massør som enten kommer hjem til dig, eller gør det i deres massageklinik. Få inspiration til ideer til massage nedenfor.

Tag et langt varmt karbad

Der er intet bedre, end et dejligt varmt karbad, efter en lang dag eller uge. Fyld badet med varmt vand og sæbe der skummer, sæt dig ned i det og lyt til musik eller en podcast. Måske endda med et glas vin hvis du trænger til det. Hvis du virkelig vil toppe det op, kommer du badesalte i vandet. Har du ikke et karbad? Intet problem, du kan nemlig få en sammenfoldeligt badekar, så dig der bor i lejlighed, også har mulighed for at tage karbed og forkæle dig selv. Se det nedenfor. Et varmt karbad er indbegrebet af selvforkælelse, og er helt perfekt til at afstresse. Det er noget alle bør tage sig tid til at gøre en gang i mellem.

Forkæl dine fødder med fodmassage

Vores fødder trænger en gang i mellem også til selvforkælelse. En måde at pleje din fødder på, er ved at give dem en god omgang fodmassage. Det ultimative er selvfølgelig, hvis du ikke skal gøre det selv. Lok din kæreste, kone eller mand til at give dig en lækker fodmassage, eller anskaf dig et fodmassageapparat, som kan gøre arbejdet for dig. Med et fodmassageapparat, kan du samtidig se en film, eller endda arbejde ved bordet, mens dine fødder får en dejlig massage.

Forkæl dine fødder med fodmassage_

Se en god film eller serie

At se en god film, eller binge watche din yndlingsserie, er altid en god måde at koble af et par timer. Uanset om det er spændende serier som Vikings, The Mandalorian eller Game of Thrones, eller gode gamle dansk film, som Olsen Banden eller Morten Korch klassikere. At slappe af, og se film og serier er selvforkælelse på et højt hygge niveau, både om du gør det alene eller med venner og familie. Hvis du er blevet træt af Netflix, eller har set alt hvad de har at tilbyde, findes der heldigvis andre gode alternativer. Vi fundet et par gode alternativer til Netflix, som du kan prøve i 14 dage gratis.

Se en god film eller serie_

Inspiration

Se udvalg

Viaplay film og serier online

Viaplay film og serier: Prøv 14 dage gratis

Slap af på sofaen med et hyggetæppe

Det lyder måske simpelt, men at slappe af på sofaen med et dejligt hyggetæppe, kan være en rigtig god form for selvforkælelse, og bør ikke undervurderes. I sær efter en lang dag på arbejdet! Det er samtidig en nem måde at forkæle dig selv på, og kræver meget lidt. Blot en sofa og et tæppe, hvilket de fleste har. Og så kan du gøre det på meget kort tid, f.eks. en halv time om aftenen efter børnene er lagt i seng. Nedenfor har vi fundet nogle helt fantastiske hyggetæpper, som tager den hjemlige hygge til det næste niveau.

Lav hyggelige snacks

At lave hyggelige snacks er en af de bedste ideer til selvforkælelse. Nemlig fordi det både er hyggeligt at lave dem, og efterfølgende også at spise dem. Det er 2 fluer med et smæk, og er derfor dobbelt op på forkælelsen! Du kan lave hyggelige snacks, både om du er til søde sager eller til det mere sunde. Hvis du er til sunde snacks, kan du skære grøntsager og frugt i skiver, og evt. lave en sund dip eller hummus til. Eller du kan lavede hjemmelavede saltede mandler. Er du mere til de søde sager, kan du lave pandekager, småkager eller vafler. Min personlige favorit er bubble waffles. Har du ikke prøvet dem før, er du gået glip af noget!

Bryg din egen øl

Her er en form for selvforkælelse til mænd, som de fleste uden tvivl vil syntes om. At brygge din egen øl, er en anderledes måde at forkæle dig selv på. Der er en super sjov måde at forkæle dig selv på, både at lave det og selvfølgelig at drikke det efterfølgende. Hvis du er på udkig efter en af de mere anderledes ideer til selvforkælelse, så er det at brygge din egen øl måske noget for dig. Og hvis ikke for dig, så måske for din kæreste eller mand?

Bryg din egen øl

Drik en kop varm kakao

At drikke en varm kop kakao, er en af de klassiske ting vi forbinder med hygge, og dermed også selvforkælelse. Så find kakao pulveret frem, og lav en god kop varm kakao til dig selv, og evt. dine børn, og få en hyggelig stund sammen. Kvalitetstid med dine børn og familie, er altid en god form for selvforkælelse. En kop varm kakao er prikken over i’et til at toppe det. Hvis du har mod på at prøve en anderledes kop kakao, kan du prøve en af de spændende varianter vi har fundet nedenfor. De smager afsindigt godt! Vær dog opmærksom på, at de indeholder alkohol, og derfor ikke er egnet for børn.

Drik en kop varm kakao

Planlæg din næste rejse

At rejse er en af de mest ultimative former for selvforkælelse. Vi elsker at rejse, og alt hvad det indebærer. Eventyr, afslapning, god mad, anderledes kultur osv. Det er altid dejligt at drømme om, hvor vi skal rejse hen næste gang – også selvom du ikke skal rejse nu og her. For selvom du måske ikke ved hvornår du kan tage på din næste rejse, kan du sagtes begynde at planlægge den, og drømme dig hen til din næste rejsedestination. Husk på, at det at rejse, ikke behøver være hverken dyrt eller tage lang tid. Du kan sagtens tage på et lille eventyr en forlænget weekend, med et lavt budget. Vi har fundet nogle gode budgetvenlige ideer, som kan give dig inspiration til at planlægge din næste rejse.

Planlæg din næste rejse

Inspiration

Se udvalg

Dyrk yoga som selvforkælelse

Dyrker du yoga? Hvis ikke, så bør du give det er forsøg! Det er en fantastisk form for selvforkælelse for både krop og sjæl. Yoga er noget som alle kan lave, og det er nemt at komme i gang med. Det eneste du skal have er en yogamåtte og noget træningstøj eller yogatøj. Derefter kan du nemt komme i gang med det, via lydbøger, hvor du lærer at dyrke yoga. Hvis du vil have en smagsprøve på det først, er der også mange dygtige yoga instruktører på Youtube, hvor du kan lærer at komme i gang. Min favorit på Youtube er Yoga With Adriene, som jeg varmt kan anbefale. Når du er kommet i gang med yoga, bliver det uden tvivl en af dine favorit aktiviteter når den står på selvforkælelse.

Dyrk yoga som selvforkælelse

Inspiration

Pris fra

Se udvalg

Forkæl dig selv med lækre snacks

At forkæle dig selv med lækre snacks, er en form for selvforkælelse som du nemt kan kombinere med andre, og på den måde få det hele til at gå op i en højere enhed. Kombiner det f.eks. med afslapning på sofaen, en god film eller hjemmespa. Kombinerer du alle 4, er du ude i en form for selvforkælelse som er helt uden for skalaen! Så forkæl dig selv, og find dine yndlings snacks frem. Om det er chokolade, chips eller noget helt tredje. Nedenfor ser du nogle af mine personlige favorit snacks, som du kan få inspiration fra, hvis du vil prøve noget nyt.

Lækre chokolade snacks

Inspiration

Pris fra

Se udvalg

Joe & Seph’s Popcorn Bobler & Chokolade Gavekurv

Popcorn Bobler & Chokolade Gavekurv

299,00 kr.
Stor pakke Bülow lakrids

Stor pakke Bülow lakrids

125,00 kr.
Summerbird - Raspberry Red Mandler

Summerbird – Raspberry Red Mandler

62,00 kr.
Summerbird - Collection 9 Gaveæske

Summerbird chokolade gaveæske

132,00 kr.

Tag på et wellness og spa ophold

Hvis du har brug for at koble af, er et wellness og spa ophold en fremragende ide. Det er en god form for selvforkælelse for kvinder såvel som mænd. Så tag din partner under armen, og bestil et wellness og spa ophold sammen. Et sådan ophold kan du tage på, lige fra en halv dag, til flere uger, afhængig af hvad i har brug for. Tjek de mange lækre wellness og spa ophold i Danmark, Sverige og andre steder nedenfor. Der er noget for en hver smag, type og budget.

Tag på et wellness og spa ophold

Tag i biografen med en god veninde eller ven

Hvornår har du sidst været i biografen? Kvalitetstid med en god veninde eller ven, er en af de bedste ideer til selvforkælelse. Hvis i begge er til film, er en biograftur en fantastisk ting at gøre sammen! Om i er til action film, romantiske komedier, Tarantino film eller noget helt fjerde – en biofraftur med din bedste veninde eller ven, er en god måde at koble af på. Kombiner det evt. med en tur på restaurant eller cafe og en shoppingtur. Så er du 100% ladet op, og klar til dagligdagens strabadser resten af ugen.

Tag i biografen med en god veninde eller ven

Spis på restaurant med en du holder af

Hvis du trænger til selvforkælelse uden for hjemmet, kan du passende tage ud og spise med en du holder af. Om det er din kæreste, mand, kone eller veninde. Tag på din yndlingsrestaurant og bestil din favorit ret. God mad udløser endorfiner i din krop, og får dig til at føle dig godt tilpas. Salat, pastaretter, stor bøf, sushi. Der er så mange lækre retter at vælge i mellem, mmh! Hvis god mad og godt selskab ikke er en af de bedste ideer til selvforkælelse, så ved jeg ikke hvad er.

Giv dig selv en pedicure eller manicure

Trænger neglene til at blive frisket op? Hvorfor ikke lave en god oplevelse ud af det, og give dig selv en pedicure og/eller manicure? Rens neglene og læg en smuk neglelak på. Du vil uden tvivl nyde processen, og ikke mindst resultatet efterfølgende. Vil du skrue endnu mere op for hyggen, kan du gøre det sammen med en god veninde. Hvis du mangler ting til at komme i gang med pedicure og manicure, kan du få inspiration nedenfor.

Giv dig selv en pedicure eller manicure

Inspiration

Pris fra

Se udvalg

Le Mini Macaron Cocooning Time Spa Pedicure Set

Le Mini Macaron Cocooning Time Spa Pedicure Set

230,00 kr.

Få en ansigtsbehandling

Få en ansigstsbehandling, og nyd følelsen af selvforkælelse og velvære. Ikke nok med at selve behandlingen er behagelig og afslappende, så gør du også noget godt for din hud, som du vil blive glad for fremadrettet. En ansigtsbehandling består ofte af ansigtsmassage og påførelse af gode hudplejeprodukter til ansigtet. Det er en skøn oplevelse, som du uden tvivl vil nyde. Du vil gå derfra med fornyet energi, et afslappet sind og et smil på læben.

Forkæl dig selv med lækre hudplejeprodukter

Ansigtscreme, face wash, moisturizer og ansigtsmasker. Der er mange måder, hvorpå du kan være god ved din hud. At forkæle din hud, er at forkæle dig selv. Hvis du også elsker at pleje din hud, vil du uden tvivl give mig ret i, at både det at købe og bruge hudplejeprodukter, er en fantastisk form for selvforkælelse. Ved at pleje din hud, får du også en smukkere og blødere hud, som du uden tvivl vil blive glad for. Hvis du mangler inspiration til gode hudplejeprodukter, har vi nedenfor samlet nogle af dem, vi mener er de absolut bedste.

Forkæl dig selv med lækre hudplejeprodukter_

Kom i gang med aromaterapi

Har du prøvet aromaterapi? Aromaterapi er en fantastisk måde at få din krop til at slappe af, ved at stimulere krop og sind. Det sker ved hjælp af forskellige dufte fra planter, som er i de æteriske olier. Du kan få æteriske olier, som hjælper på en lang række ting. Bl.a. muskelømhed, nervøsitet, og fordøjelse. Vigtigst af alt, kan det hjælpe dig med at få ro i sindet og slappe af, og er derfor en yderst effektiv form for selvforkælelse og velvære. Når du prøver aromaterapi, vil du helt sikker blive bidt af det, og bruge det hver gang du har brug for at slappe af. En fantastisk måde at forkæle dig selv på, som skal prøves.

Kom i gang med aromaterapi

Inspiration

Pris fra

Se udvalg

Æteriske olier til aroma terapi

Æteriske olier til aroma terapi

43,00 kr.

Læs en god bog

Der er ikke nogen bedre måde at slappe af på, end at læs en god bog. At fordybe sig i en interessant historie med fuld fokus, og glemme at omkring liggende for en stund. Så bryg en god kop kaffe, find dig behageligt tilrette, og find en god bog frem. Det er en både god og nem form for selvforkælelse, og kan gøres hver gang du har lidt ekstra tid. Det kræver blot en halv time om morgenen, aftenen eller endda i din frokostpause. Hvis du mangler inspiration til gode bøder, har vi samlet en håndfuld bestseller lister fra nogle af de bedste online bogforhandlere i Danmark.

Læs en god bog

Inspiration

Pris fra

Se udvalg

Bestseller bøger hos Gucca

Bestseller bøger hos Gucca

109,95 kr.
Top faglitteratur bøger hos Saxo

Top faglitteratur bøger hos Saxo

199,95 kr.
Top skønlitteratur bøger hos Saxo

Top skønlitteratur bøger hos Saxo

199,95 kr.

Dyrk meditation og mindfulness

At dyrke meditation og mindfulness er en af de bedste ideer til selvforkælelse for dit sind. Har du ikke mediteret før? Inten problem – det er nemt at komme i gang med at meditere. Blot sæt dig ned et sted du kan være i fred, og tøm tankerne. Du kan sagtens begynde med 5-10 min. Hvis du vil have hjælp til at komme godt i gang, kan du yderligere bruge lydbøger til at guide dig. Med hensyn til mindfulness, kan du dyrke det, ved at lave noget som får dig til at slappe af og berolige tankerne. Det kan være alt fra at strikke til at tegne. Nedenfor kan du få inspiration til at komme i gang med at meditere og dyrke mindfullness.

Inspiration

Se udvalg

Meditation og mindfulness lydbøger

Meditation og mindfulness lydbøger

Selvforkælelses box til kvinder

Det lyder måske for godt til at være sandt, men du kan faktisk få selvforkælelse på abonnement. Nemlig i form af en selvforkælelses box til kvinder. Hver måned får du sendt en boks med produkter til at forkæle dig selv. Det kan være makeup, cremer, hudplejeprodukter, ansigtsmasker og andre skønne sager. Det er perfekt til dig, som ikke er god til at finde tid til selvforkælelse til dig selv. Her får du det automatisk 1 gang om måneden. Vi har fundet 2 løsninger på månedlige boxe, som er fyldt med lækre produkter, hvor du får masser af værdi for pengene. Tjek dem ud, og se hvilken som passer bedst til dig.

Selvforkælelses box til kvinder

Inspiration

Pris fra

Se udvalg

Giv en god gave til dig selv

Vi elsker allesammen at give og modtage gaver. Så hvorfor ikke give en til dig selv? Det at give en gave til dig selv er en dejlig følelse, og ikke mindst selvforkælelse på højt plan. Køb den gave du har ønsket dig i lang tid, men aldrig fået købt. Sådan en har vi alle sammen, og du har den sikkert allerede i tankerne. Måske er det et ur, en parfume, en flot dekoration til boligen, eller måske en flot rød kjole, som du altid har drømt om. Uanset hvad den specielle ting der står højt på din ønskeseddel er, fortjener du den uden tvivl. Også selvom den måske er lidt dyr. Vi trænger allesammen til lidt luksus en gang i mellem, og det er helt okay. Så tag beslutningen og gør noget godt for dig selv, ved at give dig selv den gave du ønsker dig aller mest. Hvis du har brug for inspiration til gode selvforkælelsesgaver, har vi samlet en masse lækre gaveideer til dig her.

Giv en gave til dig selv

Inspiration

Se udvalg

Sådan finder du tid til dig selv og selvforkælelse

Alle har en gang i mellem brug for tid til sig selv. Tid til selvforkælelse og velvære, og slippe dagligdagens bekymringer for en stund. Men det er letteres sagt end gjort. For selvom vi alle sammen gerne vil tage os tid til at gøre noget godt for os selv, får mange af os ikke gjort det så ofte som vi gerne vil. Og det er jo klart – for vi har alle sammen en travl hverdag med arbejde, familie og måske endda børn. Dertil er der social liv og måske en hobby der skal passes, og vi skal også klare de daglige gøremål som indkøb, madlavning, rengøring osv. Men det er vigtigt at koble af og lade op en gang i mellem. Det gør dig gladere, og så er det sundt for både krop og sind. Derfor bør det også prioriteres.

Så hvordan finder du tid til dig selv? Her får du 3 gode råd til at finde tid til selvforkælelse.

 

Planlæg tid til dig selv

Med en travl hverdag kan det som sagt være rigtig svært at finde tid til selvforkælelse. Men det er vigtigt at gøre noget godt for dig en gang i mellem, og derfor kan skal der også findes tid til det – også selvom det bare er en lille smule. Beslut derfor hvornår du vil afsætte tid til selvforkælelse. Det kan være et fast tidspunkt om ugen, eller du kan planlægge det løbende. Du kan f.eks. afsætte en halv time hver aften, eller måske et par timer i weekenden hvor det passer ind. Så planlæg tid til dig selv, og vær påpasselig med det, nøjagtig ligesom hvis du havde en aftale med en ven eller veninde.

 

Stop med at nedprioritere tid til dig selv

Mange af os har det med at nedprioritere tid til os selv. Når vi endelig finder tid til selvforkælelse, får vi dårlig samvittighed og tænker: ’’Burde jeg gøre rent i stedet?’’, ’’Er det egoistisk at bruge tid på mig selv, burde jeg ikke bruge det med mine børn?’’, ’’Jeg har ikke tid til at være doven’’. Det er alle sammen bekymringer der sætter sig på tværs, men som vi ikke burdet have. Det er helt okay at prioritere selvforkælelse en gang i mellem, uden at få dårlig samvittighed. Så derfor, stop med at nedprioritere tid til dig selv.

 

Kombiner de daglige gøremål med selvforkælelse

Hvis du har en super travl periode, og slet ikke kan finde tid til dig selv, kan du kombinere det med de daglige gøremål. Her er et par eksempler:

  • Lyt til din yndlingsmusik eller podcast mens du gør rent
  • Forkæl dig selv med en god snack når du er ude og handle
  • Tag fodbad mens du arbejder (hvis du arbejder hjemmefra)
  • Bestil en selvforkælelses box, eller køb en gave til dig selv i din frokostpause
Denne artikel er anmeldt af Christina H. (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne