Blåt strandtelt

Sådan vælger du et godt strandtelt til børnene

Hvis du har planer om at købe et strandtelt, kan du se frem til at skulle vælge fra et stort udvalg. Du kan nemlig finde mange strandtelte på det danske marked. Af denne grund er det ikke nemt valg, du skal træffe.

Den primære årsag til dette er, at det desværre ikke er alle telte, der er lige gode. Hertil er det også vigtigt at understrege, at det ikke er alle strandtelte, der stemmer overens med dine krav.

Når du skal købe et sådant telt, er der flere faktorer, der bør være i fokus. Er du i tvivl om, hvad du skal fokusere på, når du skal vælge, skal du heldigvis blot læse med herunder.

1. Skal give god UV-beskyttelse

Et strandtelt er ikke meget værd, hvis ikke det giver en god UV-beskyttelse. En stor del af årsagen til, at mange køber et sådant telt er, at det beskytter mod solens stråler. Derfor er det et aspekt, man ikke bør gå på kompromis med.

Skal det give mening at have med på stranden på en solrig dag, skal det have en UV-beskyttelse på minimum +30. Kan du finde et telt med en UV-beskyttelse på +50, er det blot endnu bedre.

Heldigvis er der mange strandtelte, der giver god beskyttelse mod solens stråler. At det ikke er alle, der gør, vidner blot om, at det er et aspekt, der er vigtigt at have fokus på, når du skal vælge mellem dem.

2. Sørg for, at det kan ventilere

Ventilation er også et aspekt, du skal tænke på, når du køber et strandtelt. Er der ikke nogen måde, hvorpå det kan ventilere, kan det nemlig blive varmt for barnet at sidde inde i teltet.

Når du skal skille fårene fra bukken, er deres evne til at ventilere derfor et aspekt, der skal være i fokus. Dermed kan du sikre, at der altid vil være en behagelig temperatur inde i teltet, hvor dit barn skal sidde.

Dette er noget, der kan opnås på flere måder, men det er oplagt at vælge et telt med mesh-vinduer. Det medfører nemlig, at luften får mulighed for at cirkulere, hvilket medfører, at det ikke bliver for varmt at opholde sig inde i teltet.

3. Stabilitet er også vigtigt

Du har sandsynligvis prøvet at opholde dig på stranden på en dag, hvor det blæser en smule. Har du det, er der også en god chance for, at du har set forældre løbe rundt efter deres strandtelte.

Ønsker du at undgå, at du bliver en af dem, der skal løbe rundt efter et telt, skal du sikre, at dit telt er stabilt. Ved at gøre et robust telt, der ligeledes tilbyder, at du kan fastgøre det, kan du i hvert fald nedbringe risikoen for, at det sker.

Det kan aldrig helt garanteres, at et strandtelt bliver stående, hvor det gør. Såfremt du beslutter dig for at købe en af de mere robuste modeller, er der dog en større chance for, at der ikke opstår problemer med dette.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne