Natkikkert kigger mod stjernehimlen

Sådan lærer du dine børn om planeterne

Dette indhold er sponsoreret

Stjernehimlen er fyldt med alt fra planeter, kometer og selvfølgelig stjerner og stjernetegn. Men hvordan skelner man dem egentlig fra hinanden? Planeterne i vores solsystem er nogle af de mest spændende himmellegemer, vi kan få øje på, og de er overraskende nemme at finde, hvis du ved, hvor du skal lede. Så kan du samtidig lære dine børn at kigge op, når mulighed byder sig.

Planeterne er noget af det mest fascinerende, vi kan se fra Jorden. Uanset årstid så er det altid muligt at få øje på de mest klare af dem. I denne artikel får du nogle gode fifs til, hvordan du finder dem hurtigt og samtidig lærer dine børn, hvad de skal kigge efter.

Er dine børn nysgerrige på universet, og hvad der gemmer sig derude, er en stjernekikkert til børn måske lige noget for dem. Får du først en planet i kikkerten, så kan det være svært at tage øjnene fra den igen. Det samme gælder endda for Månen.

De skarpeste lys på himlen

Måske du har undret dig over det skarpe lys, der altid viser sig på himlen enten tidligt på morgenen eller tidligt på aftenen. Tæt på solens bane bevæger Venus sig nemlig, og den er relativt nem at spotte, da den ligger lavt i horisonten og lyser kraftigt som et fly. Kig mod nordvest efter solnedgang, og du vil være så godt som sikker på at få øje på den.

Lidt højere på himlen vil det være muligt at se Jupiter. Den lyser også for kraftigt til at være en stjerne, og den viser sig oftest hele natten. Er du så heldig at få den i kikkerten, vil det også være muligt at se de fire små måner, de ligger som perler på en snor rundt om kongeplaneten.Det er et syn, der skal ses og deles! 

Den røde planet og Saturns ringe

Mars er let at kende på grund af sin røde og lidt ildevarslende farve. Netop derfor er den også opkaldt efter krigsguden i romersk mytologi. Følger du solens bane med øjnene efter solnedgang, vil du også hurtigt kunne få øje på den, da alle planeter mere eller mindre følger den tur henover himlen. 

Den sidste planet, som kan ses med det blotte øje, er Saturn. Den lyser lidt svagere end de andre og kræver lidt mere viden og research at finde. Men lykkes det jer, vil der være et helt spektakulært syn i vente, når I bruger en stjernekikkert. Da er det nemlig muligt at se Saturns ringe, og det ligner ganske vist nogle store ører, som planeten har. Det er et helt uforglemmeligt syn. 

Bedøm denne side

Klik på en stjerne