Brændeovn i hyggeligt sommerhus

Pillefyr, brændeovn, gasfyr eller fjernvarme

Priserne på alt er røget i vejret. De store regninger er el og opvarmning. Det kan være svært at få et rigtigt overblik over, hvad der egentligt kan betale sig. Det er endnu svære at spå om hvad der kan betale sig, hvis man forsøger at kigge lidt længere ud i fremtiden.

Vi bor i et land hvor det halvdelen af året, faktisk slet ikke er muligt at overleve, uden en eller anden form for varme, i vores boliger. Hvilket fratager os muligheden for helt at vælge opvarmning fra. Vi er tvunget til at vælge det ene, frem for det andet og håbe på at vi vælger rigtigt og at vi kan betale regningen.

Pillefyr kan være en mulighed

Pillefyr bruger træpiller som bliver fodret til ovnen, brændt og derved bliver enten selve boligen, eller vandet i boligen opvarmet. Du kan købe forholdsvist billige piller hos Stampemøllen.

Brændeovn kan også være en mulighed

Brændeovnen fodres med brænde eller træbriketter. Brændeovnen bruges for det meste til opvarmning af huset, men kan også kobles på husets vand. Træbriketter koster omkring fem gange så meget som de gjorde for et år siden, så dem skal du nok ikke satse på. Brænde er også blevet meget dyrere end før. Hvis du kender nogen der har brænde, eller træ du selv kan save op, kan du godt få prisen meget længere ned. I de danske skove er det tilladt at sanke træ. Det betyder at du gerne må samle grene og træstumper op fra jorden, men du må ikke selv save eller knække grene af træerne. Bor du tæt på vandet, kan det også ofte lade sig gøre at sanke drivtømmer, langs kysten.

Gasfyr er en dårlig ide

Gasfyr er allerede blevet meget dyrt at havde kørende. Priserne på gas er først lige begyndt at stige, men der er ikke nogen ende at se på stigningen. De krigsberørte områder, sidder på en stor del af forsyningen af gas, så det er helt umuligt at sige noget om både forsyningen og prisen.

Fjernvarmen kan måske også være en løsning

Bor du et sted som kan kobles på fjernvarmen, kan det være værd at overveje denne mulighed. Prisen på fjernvarme er også steget, og ingen ved hvor høj prisen ender med at blive. Fjernvarmen er afhængig af forsyninger, men har bredere udvalg af muligheder og løber derfor, med al sandsynlighed ikke tør.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne