Hyggeligt nisselandskab

Nisselandskab 2023 – Find årets bedste julelandskaber her

Hygger du dig derhjemme? Og vil du gerne hygge lidt mere, nu hvor det er blevet mørkt udenfor og december begynder at nærme sig? Der er ikke noget så hyggeligt som at lave et nisselandskab. Særligt ikke når det er sammen med børnene eller andre, man holder meget af.

Et nisselandskab kan se ud på mange måder. Det kan være i et lille hjørne eller tage al pladsen på sofabordet. Det er, hvad du gør det til, og hvad du gerne vil have det til at være. Vil du gerne have lidt inspiration? Så dyk ned i nisselandskab og julelandskab sammen med os.

Indholdsfortegnelse

Årets bedste nisselandskaber 2023

Hyggelige julehuse til nisselandskab

Hyggelige julehuse til nisselandskab

Her kan du vælge mellem en masse flotte og hyggelige julehuse, til at lave dit eget nisselandskab. Eller du kan bruge dem enkeltvis til julepynt for sig selv! Se det flotte udvalg via linket.
Ting til julelandskab fra Lemax

Ting til julelandskab fra Lemax

Her kan du finde et stort udvalg af fantastiske ting til julelandskabet fra Lemax. Julehuse, rensdyr, mennesker og meget mere.
Luville Speciels og Efteling

Luville Speciels og Efteling

Se de mange Luville Speciels og Efteling julehuse. Der er bl.a. julemøller, karruseller og vinterlandskaber, men også specielle huse, som f.eks. Rødhættes hus, Torneroses tårn, Snehvides slot m.m.
Togbaner og skilifte til nisselandskab

Togbaner og skilifte til nisselandskab

Her kan finde finde både lokomotiver, togskinner og skilifte til dit nisselandskab. Alt det, som sætter prikken over i’et på en flot juleby med det hele.
Ting til nisselandskab fra Luville

Ting til nisselandskab fra Luville

Broer, møller, en flyvende julemand og søde dådyr, er blot nogle af de flotte ting fra Luville, du her kan finde til din juleby derhjemme. Se det flotte udvalg og bliv inspireret.
Bramming nisselandskab

Bramming nisselandskab

Her får du et sæt med 8 Brammingnissefigurer, som du kan bruge til at skabe en hyggelige julelandsby med.
Dekoration til julelandskab

Dekoration til julelandskab

Her kan du finde et masse dekorationer, til at lave dit egen julelandskab. Alt fra mos, til træ, til guldsten, isklumper og meget mere.
Luville Julelandskab

Luville Julelandskab

Denne hyggelige julelandsby fra Luville kommer med både lys og animation. Den består af både hyggelige julehuse, søde julenisser og en flot snemand. Alt det en god julelandsby skal have!
Julelandsby

Julelandsby

Julelandsbyen her er et stort flot julehus med lys i. Brug den i kombination med andet julepynt for at skabe en stor julelandsby, eller stil den for sig selv!
Juletræer til nisselandskab

Juletræer til nisselandskab

Se et stort udvalg af forskellige flotte juletræer, som kan bruges til det hjemmelavet nisselandskab.
Underlag og baggrunde

Underlag og baggrunde

Her finder du alt i underlag og baggrunde til det hjemmelavet julelandskab. Platforme, skibakker, vejstykker og alt der ellers skal bruges til at lave det perfekte landskab til jul.
Veli Line julelandskab

Veli Line julelandskab

Lille julelandskab som kan stå for sig selv eller bruges som en del til et større nisselandskab.
Markslöjd drivhus julelandsby

Markslöjd drivhus julelandsby

I dette hyggelige drivhus finder du både julemanden og et stort juletræ! Super hyggelige dekoration med lys i.
Markslöjd juletræsmarked julelandsby

Markslöjd juletræsmarked julelandsby

Der bliver hugget juletræer klar til at pryde de mange hjem juleaften. En sød lille juleskulptur med lys i.
Markslöjd træhuse julelandsby

Markslöjd træhuse julelandsby

3 søde træhuse med lys i og juletræer udenfor. Dertil et lag hyggeligt sne over både huse og forhave.
Star Trading Iceville julelandsby skøjtebane

Star Trading Iceville julelandsby skøjtebane

Denne skøjtebane er fuldt og hygge og stemning, og er helt perfekt til at bruge i en større nisseby. Dog kan den også sagtens stå alene, og så er den med både lyd, bevægelse og lys.
Star Trading Panorama julelandsby m/tog

Star Trading Panorama julelandsby m/tog

Lille mekanisk julelandsby med en kirke, juletræ, tog og fine julehuse. Dertil er det med lys og bruger AA batterier.
Star Trading Panorama julelandsby præstegård

Star Trading Panorama julelandsby præstegård

Denne juledekoration med lys forestiller en hyggelig præstegård i julen.
Star Trading Panorama mini tog & ting til nisselandskab

Star Trading Panorama mini tog & ting til nisselandskab

Her får du både tog med lys, juletræer og andre hyggelige småting, du kan bruge i dit nisselandskab.
Star Trading Panorama pynt & minihuse til nisselandskab

Star Trading Panorama pynt & minihuse til nisselandskab

Her er både små huse, pynt, en snemand, samt andre små hyggelige ting, du kan bruge i din nisselandsby.
Bramming nisselandskab

Bramming nisselandskab

Skab et hyggeligt julelandskab med de 8 frække Brammingnissefigurer som leger i sneen. Figurerne er 6 cm høje.

Nisselandskab – en hyggelig familietradition

Det kan det i hvert fald meget vel gå hen og blive! Det er en ting til jul, som man enten hader eller elsker. Vi går dog ud fra, at du gør det sidste, nu hvor du er landet her hos os. For hvorfor ikke få nisserne og sneen indenfor, når december nærmer sig? Det er hyggeligt at sidde og lave. Er du god til det, kan det også gå hen og blive lidt af et aktiv i hjemmet. For så kan det sagtens pynte en del.

Selv hvis du ikke har meget plads at gøre godt med, kan der altid laves lidt plads til et julelandskab eller en nisseby. En hylde på reolen eller et hjørne af kommoden er rigeligt til at komme i gang med et nisselandskab – de er jo ikke så store.

Inden du går i gang med at lave dit julelandskab, bør du tænke nærmere over, hvordan du gerne vil have det til at se ud. Mangler du nogle gode ideer til netop dette, giver vi dig lidt inspiration her på siden.

Men! Bryg dig gerne en kop kaffe eller varm en kop kakao med lidt flødeskum. For det går hen og bliver hyggeligt.

 

Hvad er nisselandskab?

Når nogen nævner ordet ”nisselandskab”, går dine tanker sikkert straks til mormors julepynt eller barndommens juleværelse. Det er de færreste, der ikke har stiftet bekendtskab med et nisselandskab.

For nogle er det klart blevet en ting, som de forkaster og så absolut ikke skal have ind i deres eget voksne hjem. For andre er det blevet til julepynt, der skal være der for at kunne komme i julestemning.

Vi forstår godt, hvis du også har været lidt forbeholden. For med hånden på hjertet, så er der mange måske lidt kiksede landskaber derude. Men det behøver ikke at betyde, at dit kommer til at være sådan. For i dag er der mange moderne og smukke nisselandskaber at finde. Der findes også meget smuk inspiration, som passer perfekt ind i en moderne og nordisk indretning. Det behøver derfor ikke at være noget, der skæmmer din indretning. Tværtimod.

Et nisselandskab består traditionelt af et hvidt dække af vat, en julelandsby, nogle nisser, måske et tog og endda en skøjtebane. Du bestemmer helt selv, hvordan det skal se ud. Du bestemmer helt selv, hvor store nisserne eller landsbyen skal være. Det kan sagtens gøres meget ”petit” og minde om noget, der ligner ”Den Gamle By i Aarhus”. Ja, så hyggeligt kan det faktisk sagtens gøres! Så har du fået mod på at prøve noget andet end den sædvanlige julepynt, synes vi bare, at du skal springe ud i det.

 

Nisselandskab for børn – inviter nisserne ind på børneværelset

Børn elsker jul, nisser og julemanden. Derfor er det selvfølgelig oplagt at invitere dem indenfor på børneværelset. Det kan gøres i et hyggeligt dukkehus, som du transformerer til et vaskeægte juleeventyr med på nisser på loftet, en kane på taget og en julemand, der er på vej ned i skorstenen.

Et nisselandskab eller julelandskab kan se ud på mange måder. Der er ikke nogen bestemt måde, det skal se ud på – og børnene vil elske dig for det kreative påfund. Pynt det gerne op med papirpynt i miniformat, små guirlander og juletræer. Det kan sagtens gå hen og blive et meget hyggeligt projekt, du kan lave, når børnene er gået i seng. Det er den ultimative decembergave, du kan give. Måske endda som adventsgave?

Uanset hvad håber vi, at nisselandskabet får lov til at flytte ind på den ene eller den anden måde. For det er nu og engang hyggeligt med nisser her, der og alle vegne.

 

Lav dit eget nisselandskab eller køb et

Er du kreativ? Har du lyst til at være kreativ? Så får du her lidt nisselandskab inspiration. For kreativitet har naturligvis indflydelse på, om du synes, det er fantastisk selv at skulle lave et, eller om du foretrækker at købe dig til et. Der er mange, der foretrækker at lave deres eget for at kunne sætte et unikt og personligt præg på det. Til det bliver der blandt andet brugt arvestykker, lys og musik. Men du kan også bruge elementer fra naturen, som du selv finder.

Det kan være:

 • Små skud af grantræer
 • Grankogler
 • Friske nåle fra grantræer
 • Grene
   

Det tager naturligvis noget tid, når du skal bruge tid på at finde tingene til nisselandskabet på egen hånd. Men det er jo netop det, der gør det hyggeligt. Når man kan arbejde på noget over længere tid eller gøre det til et hyggeligt dagsprojekt en dag i november eller december, giver det landskabet en helt anden betydning.

Vil du gerne kombinere et gør det selv julelandskab med et færdigt et af slagsen, kan du også sagtens købe det grundlæggende til landskabet og så selv efterfølgende præge det, med hvad du har liggende eller finder.

Hvad er du til?

 

Hvad skal man bruge til et nisselandskab?

Det er der mange forskellige bud på, hvis du foretager dig en søgning. Mangler du lidt ideer til nisselandskab? Så er det også, hvad vi giver dig her.

For et godt udgangspunkt er:

 • Vat
 • Lys
 • Små grantræer
 • Nisser til nisselandskab
 • Tog
 • Nisselandskab huse
 • Rensdyr
   

Ovenstående er et ret godt udgangspunkt til at komme i gang med at lave et julelandskab med lys. En elektrisk julelandsby er nemlig meget hyggeligt, da du kan tænde for det og sprede hygge på de mørke og tidlige morgener, eller når du bare gerne vil hygge med et tæppe, lidt god musik og en bog.

Du kan naturligvis få og finde mange andre ting til det alt efter, hvor meget du gerne vil gøre ud af det.

 

Skab en hyggelig stemning med et nisselandskab

Julen er en dejlig tid. Det er en tid, hvor det at hygge sig betyder ekstra meget. For med ganske få timers dagslys, skal der en del hyggeligt lys og pynt til indenfor for at få dagene til at gå, uden det bliver for kedeligt og gråt.

En juleby med LED lys er en fantastisk måde at skabe en rigtig god julestemning på. For belysningen i sig selv bidrager til en god atmosfære. Når det så også gør det muligt at sidde og kigge på en nisselandsby imens, gør det kun juletiden endnu mere hyggelig og dejlig. Det er heldigvis ret nemt at lave også selvom, du måske ikke før har prøvet kræfter med det.

Når du tænker på et nisselandskab, tænker du måske også straks på de skrækscenarier, som modstandere af nisselandskaber og julelandskaber har det med at fremhæve. Men det kan du sagtens undgå ved at købe nogle gode materialer, nisser i flotte farver og detaljer samt juletræer og belysning, der blender pænt ind med et varmt skær.

Et julelandskab med et tog er, hvad mange vælger at gå efter. For det er hyggeligt at se det køre rundt!

 

Hvad koster det at købe et nisselandskab 2023 ?

Det kan koste alt lige fra ganske få hundrede kroner for de mest simple til langt over 1000 kroner for et, hvor der er mange detaljer og tilbehør. Prisen for et nisselandskab eller julelandsby kommer an på, hvor meget du gerne vil gøre ud af det.

Hvordan skal kvaliteten være? Hvordan skal det se ud? Hvor meget skal der være? Hvor stort skal det være?

Nogle landskaber er med alt lige fra isbjørne og skøjtebaner til lygtepæle og skove med grantræer og sne. Andre kan være helt simple og bare bestå af en hyggelig juleby med lys og ganske få nisser. Så det kommer helt an på, hvad du gerne vil gøre det til.

Du gør det billigere ved selv at finde nogle af effekterne eller købe dem brugt ved siden af, at du køber et færdigt nisselandskab. Det er også lidt sjovere at sætte et personligt præg. Du kan naturligvis også holde et godt øje med diverse julelandskab tilbud. Her vil du kunne få en del for pengene og samtidig ikke komme til at bruge for meget på noget, som du måske ikke helt ved, om du bliver glad for i sidste ende.

 

Kombiner et snelandskab med nisser med resten af din julepynt

Et nisselandskab behøver ikke at være ensbetydende med julepynt, der er gammeldags og kikset. Der er sket rigtig meget inden for nisselandskaber! De er blevet meget mere moderne og mindre kiksede med flotte detaljer. Det kan derfor sagtens passe ind i et hjem, hvor man foretrækker at pynte op med naturlig julepynt, hyggelige kæder, lysende stjerner og ganske få nisser.

Det er jo netop, hvad du gør det til. Med de mange muligheder, der er for at købe et færdigt julelandskab, burde du også kunne finde et, der passer helt perfekt i din smag og indretning.

Se gerne alle landskaberne her på siden igennem. For mon ikke der gemmer sig et, der sagtens kan kombineres sammen med din øvrige julepynt? Det er vi helt sikre på er en mulighed!

 

Mangler du gaveideer? Giv et nisselandskab i adventsgave

Har du en, du meget gerne vil overraske med en god gave? Og ved du ikke lige, hvad det skal være? Men er han eller hun meget stor fan af jul og alt, hvad den bringer med sig? Så giver det god mening at gå efter at give et nisselandskab i adventsgave. Det er en hyggelig gave, som vi er helt sikre på, vil bringe en masse glæde og hygge til den, der er heldig at få det.

Som du kan se her på siden, er der mange forskellige landskaber at vælge mellem. Har vedkommende derfor en bestemt stil eller en meget skarp holdning til, hvad der er flot eller grimt julepynt, satser vi på, at der er noget, der falder i nogenlunde god jord.

Du kan også være smart at give et nisselandskab fordelt over flere adventsgaver. Den ene søndag kan du måske give det mest basale til et nisselandskab med lys, den næste kan du give en lille juleby, og den tredje kan du give en kane og nogle rensdyr. Vi kunne ikke tænke os noget mere hyggeligt end at give et julelandskab i adventsgave.

Klik dig gerne gennem mulighederne og se, om ikke du kan finde noget, der både matcher budgettet og det, som du godt kunne tænke dig at give.

 

Lav et julelandskab på terrassen

Mangler der lidt julehygge udenfor? Men ved du ikke, hvad det lige skal være? Et snelandskab med en julelandsby er oplagt. Især hvis julen ser ud til at blive grå og våd. For der er ikke noget så hyggeligt som at se ud på det, vi alle sammen håber på sker: nemlig en hvid jul.

Skulle den ikke komme i år, er det ikke værre, end at du kan kigge ud på et hyggeligt og dejligt julelandskab som erstatning. Når det er mørkt, er det alligevel ikke helt til at se, om det er vat eller sne.

Det gode ved at lave et på terrassen er, at du kan kombinere det sammen med rigtige grantræer, de flotteste lyskæder og julekugler. Så bliver det nemt at gøre til noget, der passer ind i din indretning, stil og smag. Måske du har et cafébord, der ser lidt ensomt og trist ud i vinterkulden? Det er i hvert fald et oplagt sted at gøre det sammen med andre hyggelige dekorationer.

Det er jo kun jul én gang om året – og så kan du lige så godt gå fuldt ind på det med et nisselandskab 2023 .

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om nisselandskab

Det gør du her i den ultimative guide over årets bedste nisselandskaber 2023 ! Her har du nemlig en masse fantastiske julelandskaber – både færdige som er klar til at sætte op, men også huse, nisser, tog m.m., til at bygge dit eget landskab. Personligt er jeg særligt vild med dem, med lys i.

Ja – du kan sagtens lave dit eget nisselandskab. I guiden her finder du inspiration til både huse, nisser, togbaner, underlag, og alt andet, du skal bruge for at lave dit helt egen hyggelige julelandskab.

Denne artikel er anmeldt af Lone Vendelbo (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne