Lammeskind Guide Vælg det rigtige lammeskind

Ægte Lammeskind Guide 2024 : Alt du skal vide inden køb

Alle lammeskind

Pris fra

Se udvalg

Islandsk lammeskind

749 kr.

Tibetansk lammeskind

999 kr.

Gotlandsk lammeskind

2999 kr.

New Zealandsk lammeskind

599 kr.

Østrigsk lammeskind

1399 kr.

Engelsk lammeskind

899 kr.

Farvet lammeskind fra New Zealand

999 kr.

Farvet lammeskind fra Tibet

999 kr.

Indholdsfortegnelse

Find det helt rigtige lammeskind

Har du besluttet dig for at anskaffe dig et dejligt blødt lammeskind, men er i tvivl om hvilket du skal købe? Lammeskind er indbegrebet af hjemlig hygge, og de er blevet utroligt populære i den danske indretning. Men lammeskind er ikke bare lammeskind. Der findes nemlig mange forskellige typer. Her i blandt New Zealandsk, tibetansk og islandsk lammeskind. De forskellige typer har hver deres udseende og egenskaber. Bl.a. er der forskel på hårtype, hårlængde og farve.

Når du skal finde ud af hvilken type lammeskind du skal vælge, er der flere punkter du skal tage med i dine overvejelser. Ført og fremmest, hvad skal du bruge det til? Skal det være imiteret eller ægte lammeskind? Ægte lammeskind har naturligvis en højere pris, men du får til gengæld også et mere lækkert skind. Dertil skal du finde ud af om du ønsker et krøllet, korthåret eller et langhåret lammeskind? Skal det være ens i farven, mørkt eller lyst? Og hvad med kvaliteten?

Det kan alt sammen virke overvældende. Derfor har vi lavet en guide, hvor du kan få et overblik over alle de forskellige typer af lammeskind. På den måde kan du finde lige nøjagtigt den type som falder i din smag, og passer ind i dit hjem.

Guiden indeholder:

 • Overblik over de forskellige typer af lammeskind
 • Inspiration til hvordan du kan bruge lammeskind til en hyggelig indretning i dit hjem
 • Værdifuld information om lammeskind generelt

Islandsk lammeskind

Islandsk lammeskind langhåret hvid

Type

Pris fra

Se udvalg

Islandsk lammeskind

749 kr.

Islandsk lammeskind er kendt for dets gode kvalitet. Grundet de barske vejrforhold på Island, sidder hårene på de islandske får meget tæt, hvilket gør pelsen kraftig. Netop hårtætheden, er en kvalitetsfaktor når vi snakker fåreskind. Pelsen på lammeskind fra Island, er lang og ru. Dertil har det nogle helt fantastiske naturlige farver mønstre. Det gør også, at for uden at være kendt for at være gode kvalitetsskind, ligeledes er kendt for dets nordiske look.

Pelsen på de islandske får er som sagt naturlig lang, men kan også fås i en kortere version. Her klippes pelsen ned til en længde på 5-7 cm. Det er den klassiske længde, som vi normalt kender det fra lammeskind. Både det langhåret islandske lammeskind og den kortere version, fås i en række forskellige naturfarver, men kan også fås farvet. Naturfarverne er bl.a. hvid, sort og brun og grå.

Et islandsk lammeskind er ideelt til dig, der ønsker et mere unikt skind. Har du en boligindretning med nordisk stil, kan et langhåret skind fra Island uden tvivl bidrage positivt til en hyggelig stue eller soveværelse.

For at bevare volumen i pelsen, bør du ryste lammeskindet jævnligt, og gerne børste det i ny og næ.

Egenskaber:

 • Naturligt langhåret
 • God kvalitet med en høj hårtæthed
 • Ru pels
 • Nordisk look
 • Flere naturlige farver og mønstre
 • Til dig der ønsker unikke lammeskind

Tibetansk lammeskind

Type

Pris fra

Se udvalg

Tibetansk lammeskind

999 kr.

Tibetansk lammeskind kendetegnes som et skind med lange silkebløde krøller. De lange naturlige krøller, giver skindet et roligt look, som passer perfekt ind i en hyggelig indretning. Uldfibrene er i lammeskindet er i en klasse for sig, og gør pelsen utrolig blød at røre ved. Dertil er det ikke kun pelsen som er blød, men selve skindet på bagsiden er også ekstraordinært blødt og behageligt.

Lammeskind fra Tibet har en lang hårlængde på hele 10-15 cm. Dét kombineret med de naturlige bløde krøller, giver skindet et helt specielt look. Det karakteristiske lammeskind er af generelt høj kvalitet, og fås i et væld af farvenuancer. Du kan både få det i de naturlige farver, men også i mere moderne farver som rød, pink og lyseblå. På den måde, kan du finde et tibetansk lammeskind, som passer ind i de fleste indretninger. Både en pink eller lyseblå pels til børneværelset, et hvidt til soveværelset, eller et sort lammeskind til stuen.

Hvis du ønsker et lammeskind som er ligeså lækkert at røre ved, som det er at se på, så bør du overveje et tibetansk skind. Det vil uden tvivl give en ekstra følelse af hygge, uanset hvilket rum i huset det er i.

Egenskaber:

 • Naturligt langhåret og krøllet
 • Hårlængde på 10-15 cm
 • Utrolig blød i pelsen såvel som på undersiden
 • Dejligt at røre ved
 • Fås i mange farver

Gotlandsk lammeskind

Gotlandsk lammeskind krøllet grå

Type

Pris fra

Se udvalg

Gotlandsk lammeskind

2999 kr.

Et gotlandsk lammeskind er et af de mere eksklusive skind. De kommer fra øen Gotland, hos vores svenske naboer. Selvom det gotlandske pelsfår oprindeligt kommer fra Sverige, har vi også fået fåret til Danmark hvor det avles. Lammeskind fra Gotland, kendetegnes på dets bløde krøller og grå pels. Skindets udseende giver det også et nordisk look, som passer perfekt ind i de skandinaviske hjem. Men det er ikke kun dets udseende som gør det nordisk. De gotlandske lammeskind er også utroligt holdbare, grundet den svenske natur. Det gør også, at du sagtens kan bruge skindet både indendørs og udendørs. Du kan bruge det som tæppe eller som hynde på en stol. Med andre ord, du kan sagtens anvende det steder i hjemmet hvor det bliver gået og siddet på, uden det tager skade.

Udover at være et utroligt smukt lammeskind, med flotte naturlige farve, har det også en formidabel tekstur. Det gør, at foruden at være slidstærkt og modstandsdygtigt, også er silkeblødt at røre ved. Mange mener at gotlandsk lammeskind er nogle af de bedste skind i verden. Det har siden vikingetiden været en del af den nordiske indretning, og er det stadig den dag i dag.

Et eksklusivt lammeskind

Gotlandsk lammeskind findes kun i dets naturlige farve, som er grå med hvide og brunlige nuancer. Det er et eksklusivt skind, som er unikt og nummereret, og i forvejen har en hel fantastisk naturlig farve. Det ville simpelthen være ærgerligt at farve det. Det gør dog også, at du får et helt unikt lammeskind, hvor du er den eneste som har lige netop et skind som ser sådan ud.

Lammeskind fra Gotland er til dig der ønsker et lækkert, blødt og slidstærkt skind med et nordisk look. Dertil er det til dig som ønsker et eksklusivt lammeskind med et unikt udseende, hvor ikke 2 skind er ens.

Egenskaber:

 • Naturlige bløde krøller
 • Formidabel tekstur
 • Utrolig slidstærkt og holdbart
 • Naturlig grå
 • Nordisk look
 • Eksklusivt og unikt skind
 • Et af de bedste lammeskind i verden

New Zealandsk lammeskind

New Zealandsk lammeskind hvid

Type

Pris fra

Se udvalg

New Zealandsk lammeskind

599 kr.

New Zealandsk lammeskind er det mest ’’almindelige’’ lammeskind, og også det mest solgte. Det er det vi forbinder med det klassiske lammeskind. Dets naturlige farve er næste hvidt, men kan fås i mange forskellige farvevarianter. At pelsen er hvidt af natur, gør at det nemt kan farves i alverdens farver. Derfor kan du finde New Zealandsk lammeskind i både orange, lilla, lyserød og mange andre herlige farver. Du kan selvfølgelig også få dem i de mere klassiske farver som grå, beige, brun og sort. På den måde, er det et meget alsidigt skind, som kan bruges i mange forskellige stilindretninger. Alt fra den varme hyggelig stue til det lyse soveværelse.

Der er hovedsageligt 2 typer af lammeskind fra New Zealand. Henholdsvis korthåret og langhåret. Det langhåret lammeskind er 5-7 cm, og er det klassiske New Zealandske lammeskind. Det er som sådan ikke et langhåret lammeskind, sammenlignet med andre typer, men af de 2 New Zealandske er det. Hårlængden på 5-7 cm bliver normaltvist omtalt som ’’almindelig hårdlængde’’.

Det korthåret lammeskind er 1-2 cm, og er blot den langhåret udgave klippet kortere. Når pelsen kommer ned i denne længde, begynder det helt naturligt at krølle. Derfor er de korthåret skind fra New Zealand let krøllede, mens de langhåret skind af lige. Selvom det godt kunne ligne, er de 2 typer skind ikke fra 2 forskellige typer får, men derimod det samme, blot klippet i en anden længde.

Egenskaber:

 • Længde for korthåret: 1-2 cm
 • Længde for langhåret: 5-7 cm
 • Naturligt hvid
 • Fås i mange farvevarianter
 • Yderst resistent og holdbar
 • Nemt at pleje

Østrigsk lammeskind

Østrigsk lammeskind langhåret sort og hvid plettet

Type

Pris fra

Se udvalg

Østrigsk lammeskind

1399 kr.

Østrigske lammeskind kendetegnes på deres tætte og kraftige krøller. Det kommer af de vejrforhold de østrigske får er udsat for i bjergene Østrig – både kulde, regn og sne. Disse skind er tykkere end andre lammeskind, og den grove og tykt krøllede pels er dejlig blød. Desuden er lammeskind fra Østrig af høj kvalitet og utroligt modstandsdygtigt. Det er ligeledes et resultat af det barske vejr, de i hundredvis af år har været udsat for.

Får fra Østrig er typisk lyse, med brune pletter i forskellige nuancer. Det kan være alt fra helt lys brun, til mørkebrun, og endda over i en sort. I nogle tilfælde, kan helt sorte får også forekomme. De flerfarvede pelse har et flot mønster, og gør de østrigske lammeskind utroligt karakteristiske. Det betyder også at du fra hvert enkelt lam, får et helt unikt skind. Denne type lammeskind bliver typisk ikke farvet, da de i forvejen har nogle skønne naturlige farver.

Hvis du ønsker et flerfarvet krøllet lammeskind af høj kvalitet, som samtidig er helt unikt, bør du overveje et østrigsk lammeskind. De passer perfekt ind i en hyggelig stue med mørke træmøbler. Et perfekt lammeskind til dig der ønsker at sætte et unikt præg på indretningen i dit hjem.

Egenskaber:

 • Kraftige og tætte krøller
 • Dejligt blødt
 • Tykkere end andre lammeskind
 • Ofte flerfarvede i lyse og brune nuancer
 • Høj kvalitet
 • Utroligt modstandsdygtigt

Engelsk lammeskind

Type

Pris fra

Se udvalg

Engelsk lammeskind

899 kr.

Engelske lammeskind er nogle af de absolut blødeste skind du kan få. De har en meget tæt pels, og har tyndere hår end andre lammeskind. Det resulterer i en særdeles lækker komfort. Det er også grunden til, at de ofte bliver brug til babyer og småbørn. De lammeskind du ser i barnevogne, er ofte skind fra de engelske lam.

Farverne på engelske lammeskind varierer fra hvid, til en meget lys brun/beige/sandfarvet, til mørkebrun. De har nogle helt fantastiske naturlige farver, som er både hyggelige og indbydende. Det er sådan en type pels, du får lyst til at putte dig i når du ser det. De smukke naturlige farver er også grunden til at engelske lammeskind ikke farves. Når du anskaffer dig denne type skind, kan du derfor være sikker på at skindet er i 100% naturlige farver. Grundet pelsens fine struktur, egner lammeskind fra England sig perfekt som dekoration til hjemmet. Det ser dejligt og indbydende ud, og kan bruges i mange forskellige typer boligindretninger.

Lammeskind til baby

Det engelske lammeskind er til dig der ønsker en fin og blød pels, som pryder dit hjem som en fin dekoration. Eller til dig der ønsker et dejligt lammeskind til baby. F.eks. til barnevognen eller andre steder hvor barnet ligger. Det giver en helt fantastisk komfort til den lille, og vil hjælpe dit barn med at sove som en drøm. Uden tvivl det bedste lammeskind til barnevogn og lign. Denne type skind er ofte 100% naturlige og allergivenlige lammeskind, som er fremstillet uden skadelige kemikalier.

Egenskaber:

 • Meget fint og tæt lammeskind
 • Et af de blødeste lammeskind du kan få
 • Flotte naturlige farver
 • Perfekt som lammeskind til baby
 • Dekorativt flot

Imiteret lammeskind

Imiteret lammeskind lys brun

Type

Pris fra

Se udvalg

Imiteret lammeskind lys brun

Imiteret lammeskind

-

Kunstigt, eller imiteret lammeskind, er en kopi af de ægte lammeskind. Dvs. at de ligner, men at de ikke kommer fra et rigtigt dyr. De er kunstigt lavet. Der er både fordele og ulemper ved at købe imiteret lammeskind. Hvis du f.eks. er veganer, er det en fordel at du stadig kan have et smukt skind i dit hjem, uden at gå på kompromis med dine holdninger. Du kan du stadig få skabt den hjemlige hygge, som lammeskind bidrager til, uden at det kommer fra et rigtigt dyr. Dertil er de kunstige skind også billigere, og kan være en fordel for dig som søger noget mere prisvenligt.

Kunstige lammeskind holder dog ikke ligeså godt som de ægte. Dertil føles og ser de også anderledes ud, og man kan godt fornemme forskellen. Med det sagt, kan et imiteret lammeskind være et godt alternativ, hvis du ikke ønsker et ægte af den ene eller anden grund.

Egenskaber:

 • Billigere pris
 • Kommer ikke fra et rigtigt dyr
 • Lettere end ægte skind

Lammeskind i forskellige farver

Lyserød lammeskind fra New Zealand
Blå lammeskind fra New Zealand
Grønt lammeskind fra New Zealand

Type

Pris fra

Se udvalg

Farvet lammeskind fra New Zealand

999 kr.

Farvet lammeskind fra Tibet

999 kr.

Kunstigt, eller imiteret lammeskind, er en kopi af de ægte lammeskind. Dvs. at de ligner, men at de ikke kommer fra et rigtigt dyr. De er kunstigt lavet. Der er både fordele og ulemper ved at købe imiteret lammeskind. Hvis du f.eks. er veganer, er det en fordel at du stadig kan have et smukt skind i dit hjem, uden at gå på kompromis med dine holdninger. Du kan du stadig få skabt den hjemlige hygge, som lammeskind bidrager til, uden at det kommer fra et rigtigt dyr. Dertil er de kunstige skind også billigere, og kan være en fordel for dig som søger noget mere prisvenligt.

Kunstige lammeskind holder dog ikke ligeså godt som de ægte. Dertil føles og ser de også anderledes ud, og man kan godt fornemme forskellen. Med det sagt, kan et imiteret lammeskind være et godt alternativ, hvis du ikke ønsker et ægte af den ene eller anden grund.

Egenskaber:

 • Billigere pris
 • Kommer ikke fra et rigtigt dyr
 • Lettere end ægte skind

Inspiration til en hyggelig indretning med lammeskind

Et dejligt blødt lammeskind er et perfekt supplement til en hyggelig indretning. Du kan nemlig bruge dem i stort set alle rum i huset. Både i en hyggelig stue, i soveværelset, sommerhuset eller endda udenfor på en hygge terrasse en kold aften. Et lammeskind på sofaen, over en stol eller endda som et tæppe, giver bare en helt fantastisk atmosfære i rummet. Kombinerer du det med godt selskab og et godt hyggelys, får du nemt skabt en hyggelig stemning. Særligt de naturlige, hvide og sorte lammeskind er populære i den hyggelige indretning.

Vi har fundet en masse hyggelige lammeskind, som du kan bruge til at optimere den hjemlige hygge i dit hjem. Du finder både lammeskindstæpper, puder og andre lækre produkter i lammeskind. Du finder hovedsageligt ægte skind, da det efter vores mening er de absolut hyggeligste.

Lammeskind til stole

Lammeskindshynde til stol fra Island

Type

Pris fra

Se udvalg

Lammeskind til stol

299 kr.

Lammeskind til stole er helt fantastiske i en hver hyggelig indretning. De kan bruges både til køkkenet, i stuen og endda på terrassen. Der er hovedsageligt 2 måder du kan bruge lammeskind til stole på. Du kan for det første hænge et klassisk skind henover stoleryggen. Det ser både hyggeligt ud, og så fungerer det samtidig som et dejligt blødt ryglæn. Ligeledes kan du lægge skindet på selve stolen, så du sidder dejligt blødt på stolen.

Udover de klassiske lammeskind, er der også lammeskindshynder til stole. Det er skind for formen er tilpasset en sædpude. Det ser både hyggeligt ud, og så sidder du ualmindeligt godt på dem. Hvis du vil skrue den hyggeligt indretning helt i top, lægger du både et klassisk skindtæppe over stoleryggen, og en lammeskindshynde på stolen. Køb dem evt. i forskellige farver, så hver stol ser unik ud.

Lammeskindstæppe til sofaen

Lammeskindstæppe fra Tibet

Type

Pris fra

Se udvalg

Lammeskinds-tæpper

9999 kr.

Lammeskind er som vi ved utroligt dejlige og bløde, og generelt indbegrebet af hygge, varme og komfort. Derfor kan du naturligvis også få lækre lammeskindstæpper du kan bruge en hyggeaften på sofaen eller i sengen. Har du nogensinde set serien Vikings, hvor de bruger store lammeskindstæpper som dyner? Det er noget af det mest behagelige i verden. Med sådan et vil du med garanti holde varmen og sove som en drøm. Lammeskindstæpper fås i mange forskellige farver, både de naturlige farver, og farver som mørkerød, lyserød og orange.

Hyggelige lammeskindspuder

Type

Pris fra

Se udvalg

Lammeskinds-puder

499 kr.

Har du nogensinde prøvet at lægge hovedet på en lammeskindspude, med et stort dejligt tæpper over dig? Hvis ikke, så har du aldrig oplevet toppen af komfort og hjemlig hygge. Du kan få lammeskindspuder i forskellige former, størrelser og farver. Dertil fås de også i forskellige lammeskinds typer. Det betyder du nemt kan finde en lammeskindspude som passer ind i din indretning. Uanset om de skal bruges som sofapuder i stuen, eller pyntepuder i soveværelset.

Lammeskindstæpper som gulvtæppe

Stort lammeskindstæppe fra New Zealand

Type

Pris fra

Se udvalg

Gulvtæpper af lammeskind

4999 kr.

Du kan både for store og små gulvtæpper af lammeskind. De er ofte lavet er flere skind syet sammen, selvfølgelig hvor farvenuancerne passer til hinanden. De mindste er dobbelt gulvtæpperne hvor 2 lammeskind er syet sammen. De største er der hele 8 gulvtæpper syet sammen, og er det ultimative gulvtæppe af lammeskind. Er du mere til et stilrent look, fås gulvtæpperne også som runde eller firkantede.

Lammeskind til baby og barnevogn

Type

Pris fra

Se udvalg

Lammeskind til baby

899 kr.

Lammeskind er perfekte til små børn og babyer. Nemlig fordi de er så bløde og komfortable som de er, og størrelsen på dem passer perfekt i en barnevogn. Det er det oplagte underlag til dem. Men der er særligt en type, som egner sig særligt godt som lammeskind til baby, og det er det engelske. Engelsk lammeskind er super fint og ualmindeligt blødt. Faktisk er det noget af det blødeste lammeskind du kan få, hvis ikke det blødeste. Hvis du er på udkig efter lammeskind til barnevogn eller lign, anbefaler vi derfor du vælger et engelsk skind. Du kan læse mere om lammeskind fra England længere oppe.

Uanset hvilket skind du vælger at bruge til den lille, er det vigtigt at du vælger et som er 100% naturligt og allergivenligt. Det skal være fremstillet uden skadelige kemiske kemikalier og gerne være økologisk.

Hvilket lammeskind skal jeg vælge?

Er du i tvivl om hvilket lammeskind du skal vælge? Det kan du nemt få afklaret, ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvad skal jeg bruge lammeskindet til?
 • Skal det være imiteret eller ægte lammeskind?
 • Skal det være krøllet, korthåret eller langhåret lammeskind?
 • Hvilken farve skal det være?
 • Hvilken kvalitet skal det være?
 • Hvor stort skal lammeskindet være?

 

Først og fremmest skal du vide hvad du skal bruge lammeskindet til. Skal det det bruges som tæppe? Som dekoration? Som stol hynde? Eller skal det være et lammeskind til barnevogn? Det er nemlig ikke lige meget hvilket lammeskind du vælger, i forhold til hvad det skal bruges til. Nogle gange skal det været et kraftigt slidstærkt skind, andre gange et fint blød lammeskind.

Når du har fundet ud af, hvad du skal bruge lammeskindet til, skal du have de resterende spørgsmål afklaret. Nemlig om det skal være imiteret eller ægte, hvilken type hår det skal have, og hvilken farve du ønsker det i. Du kan få lammeskind i adskillige farver. De fås nemlig både i naturlige farver, eller farvede. I de naturlige farver, kan du bl.a. få hvide, sorte og brune lammeskind. Dertil kan du som sagt også få de farvede, som spænder sig over alt fra blå, til grønne til lyserøde lammeskind. Hvilken farve du skal vælge, kommer selvfølgelige an på rummets stil. Skal det være en hyggelig stue med mørke træmøbler og en pejs, er det oplagt med et skind i naturlige farver, som passer til resten af indretningen. Er det til et pigeværelse, vil et farvet lyserødt lammeskind måske passe bedre ind.

Hertil skal du også overveje hvilken kvalitet du ønsker.

 

Kvaliteten af lammeskind

Lammeskind fås ligesom alt andet også i forskellige kvaliteter. Kvaliteten er en vigtig faktor at tage højde for, når du skal beslutte dig for, hvilket skind du vil anskaffe dig. Dertil også, om det skal være ægte eller imiteret. Du kan både se og mærke forskel på de ægte kontra de kunstige lammeskind. De ægte er kraftigere og blødere, og er generelt mere lækre at røre ved. Pelsen har en hårtæthed, som du ikke kan finde ved et imiteret skind. Dertil er de også tungere, da skindet er lavet af ægte læder, hvorfor det også er mere hårdført. Er du ligeglad med om det er ægte, kan du nøjes med at købe et imiteret lammeskind. Vil du derimod gerne have den ægte vare, er det en god ide at kigge på kvaliteten.

Når vi taler ægte lammeskind, ligger forskellen på kvaliteten hovedsageligt i, hvor tæt hårene i pelsen er, og hvor meget hårlængden afviger fra hinanden. De skind med de tætteste hår og jævne hårlængde, er lammeskind af høj kvalitet. Pris og kvalitet hører selvfølgelig sammen. Ønsker du et lammeskind af høj kvalitet, vil det naturligt koste mere. Et lammeskind er dog hårdfør, og kan holde i meget lang tid. Derfor kan det godt betale sig, at investere i et lammeskind af god kvalitet.

 

Billige lammeskind på tilbud

Hvis prisen er en vigtig faktor for dig, og du gerne vil anskaffe dig et billigt lammeskind, bør du vælge et kunstigt. De kunstige skind er nemlig en del billigere end de ægte. Men husk på, at som alt andet høre pris og kvalitet sammen. Der findes dog også billige lammeskind som er ægte. Og nogle gange er det også muligt at få skind af høj kvalitet på tilbud.

Du kan godt finde gode billige lammeskind af en lavere kvalitet. Du skal dog være opmærksom på, at de ikke bliver alt for billige. Køber du f.eks. billige lammeskind i steder som supermarkeder, risikerer du at støtte dårlige vilkår for dyrene. Lammeskind kommer fra dyr som i forvejen bliver slagtet for deres kød. Skaber vi en kultur hvor der er større efterspørgsel på skindet end kødet, risikere vi at dyrene bliver slagtet for skindet i stedet. Det er ikke god dyrevelfærd, og skal for alt i verden undgås.

 

Bæredygtighed og dyrevelfærd

Når vi køber produkter der er lavet af dyr, er det vigtigt at vi har bæredygtighed og dyrevelfærd i tankerne. Det har de fleste heldigvis når det kommer til lammeskind. Skindet er biprodukt af det kød som de bliver slagtet for. Det betyder at de lam og får vi får skind fra, ikke er slagtet for deres skind, men for deres kød. Dertil har dyrene haft en god opvækst, og der bliver ikke gjort brug af giftige kemikalier.

At lammeskindet er af høj kvalitet, er også positivt for bæredygtighed og dyrevelfærd. Jo bedre kvalitet, jo længere holder det, og det betyder der er lavere efterspørgsel på det. Hvis alle lammeskind var af ringe kvalitet, ville de ikke holde længe, og der skal nogle nye til. Hvis det var tilfældet, vil der skulle flere skind til, en der bliver slagtet får, hvilket ville være utroligt negativt for både bæredygtigheden og dyrevelfærden.

Derfor anbefaler vi at du køber lammeskind af god kvalitet. Ikke kun for dig selv, da det siger sig selv at skind af bedre kvalitet, generelt er bedre på alle punkter, og holder længere. Men også for bæredygtighed og dyrevelfærd, som er utroligt vigtigt når vi snakker naturprodukter og produkter fra dyr.

I guiden her viser og anbefaler vi produkter fra forskellige forhandlere af lammeskind. Forhandlerne er nøje udvalgte, og vi har sikret os, at de lammeskind vi anbefaler, er produceret med høje krav om både bæredygtighed og dyrevelfærd. Dermed kan du roligt købe de lammeskind som er anbefalet på siden her, med god samvittighed.

 

Pleje og vask af lammeskind

For at dit lammeskind forbliver pænt og rent, er det vigtigt at du plejer det, og holder det ved lige. Ved de pelse som har langt hår, hjælper det også til at beholde volumen, så det ikke ser fladt ud. Det er særligt vigtigt at pleje lammeskind som bliver brugt som gulvtæppe, stolehynde eller på anden måde bliver gået/siddet/lagt på.

Til almindelig pleje af lammeskindet, bør du jævnligt ryste og støvsuge det. Dertil bør du børste det, når du syntes det begynder at se lidt fladt ud. Efter en tur med børsten, får det volumen tilbage og bliver dejligt luftigt.

Vask af lammeskind bør som udgangspunkt gøres i hånden. Nogle skind må aldrig vaskes i maskine, og selv ved de som må, er det stadig bedre at vaske dem i hånden. Er du i tvivl, så vask det i hånden. Når du vasker skindet bør du bruge en uldsæbe som indeholder lanolin. Lanolin er et stof som naturligt forekommer i fåreuld, og det hjælper pelsen med at holde sin flotte glans. Når du skylder skindet rent for sæbe, skal du så vidt undgå at gøre skindsiden våd. Det kan gøre det hårdt, og fjerne blødheden.

Du må aldrig tørre dit lammeskind i tørretumbler eller direkte sollys. I stedet bør du hænge det på et tørrestativ, med pelssiden nedad.

Denne artikel er anmeldt af Lisbeth Kjaer (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne