Trægulv som trænger til gulvafslibning

Kom grimme pletter til livs med en gulvafslibning

Har overfladen i dit før så smukke og strålende trægulv forvandlet sig til en sand mosaik af pletter, skjolder, ridser og skrammer? Så har du sikkert overvejet at skrotte gulvet til fordel for et nyt et af slagsen.

Et skrammet og misfarvet trægulv er sjældent det kønneste syn i verden. Det kan være meget fristende at brække gulvet og og få lagt nye, friske planker, eller at få et gulv af en helt anden type.

Mange bolig ejere vælger at dække det gamle trægulv over med eksempelvis beton eller cement for at skabe det moderne rå og urbane look. Og så er der dem som vælger at lægge en klik parket i syntetisk laminat – en variant som kan ligne træværk, men ikke har hverken samme fornemmelse eller akustik.

Du bør tænke dig godt om før du skifter gulvet ud. Et trægulv er nemlig ikke nødvendigvis beskadiget eller defekt blot fordi det er behæftet med nogle overfladiske skønhedspletter. Disse er nemlig blot overfladiske af natur, hvilket vil sige at de sjældent stikker dybere end allerhøjst et par millimeter. Og dette svarer fint til hvad der kan fjernes ved en gulvafslibning.

Hvad kan jeg opnå med en gulvafslibning?

En gulvafslibning er ideel til fjernelse af eksempelvis mørke pletter på trægulv, forårsaget af spildte væsker. Når et trægulv bliver slidt, vil det blive mere modtageligt over for især farvede væsker så som rødvin, saft eller kaffe. Spildes en sådan væske på et slidt trægulv vil den øjeblikkeligt suges ind i de tørre og porøse fibre i træværkets overflade, og her give anledning til grimme skjolder som ikke kan fjernes ved almindelig gulv vask.

Afslibning af gulve kan også fjerne de gullige plamager som især fremkommer i sæbe behandlede trægulve der hvor lys indfaldet er kraftigt, for eksempel under vinduer eller foran terrasse døre. Solfalming giver en grim farve i gulvets overflade – og også denne kan kun fjernes ved en gulvafslibning.

Endelig vil du med en gulvafslibning kunne få gjort kål på ridser, skrammer og splinter som opstår i gulvets tørre overflade. Dit gulv bliver smukt og ensartet som var det ganske nyligt. Og med en plejende efterbehandling vil dit slidte trægulv komme til at stråle på ny.

Få den rette hjælp til afslibning og efterbehandling af gulve

Hvis du ikke selv har tid eller kræfter til at forestå en gulvafslibning kan du roligt overlade denne opgave til Gulvkanonen. Så er du sikret et smukt og holdbart resultat – læs mere på Gulvkanonen.dk

Bedøm denne side

Klik på en stjerne