Hyggeligt hjem

Hold øje med skimmelsvamp og pas godt på hjemmehyggen

Der er helst ikke noget, der skal komme i vejen for hjemmehyggen. Vores hjem er det sted, hvor vi har plads og tid til, at koble af og skabe ro omkring os. Men hjemmehyggen kan blive forstyrret, af irriterende problemer, som for eksempel skimmelsvamp. Skimmelsvamp er en rigtig irriterende tilstand, som man næppe skal dele tag med alt for længe. Læs med her, og find ud af, hvordan du bliver fri for skimmelsvamp i hjemmet. 

En usynlig plageånd

Skimmelsvamp er ikke en hyggelig svamp, at leve med. Skimmelsvamp opstår på grund af fugt, og er ofte ikke lige til, at få øje på, da svampen kan sidde i husets hulrum. Det kan for eksempel gro frem bag tapetet eller i tagrummet, hvilket er steder, som man ikke normalt lige får kigget på.

Det betyder ikke, at du jævnligt skal til, at pille vægge og tag ned, for at inspicere for skimmelsvamp. Dog er det er en god ide, at være opmærksom på eventuelle symptomer. Vi mennesker kan nemlig blive påvirket af skimmelsvampen og døje med ting som hovedpiner, vejrtrækningsbesvær og irriteret hud. Derfor skal du altid være opmærksom, og handle hurtig, hvis du har mistanke om skimmelsvamp i dit hjem. Læs mere om skimmelsvamp her, og få professionel undersøgelse og rådgivning om skimmelsvamp. 

Undgå skimmelsvamp i hjemmet

Der er ting, som du selv kan gøre der hjemme for at undgå skimmelsvamp. Skimmelsvamp elsker fugt og varme, og trives derfor rigtig dejligt på dit badeværelse. Når du for eksempel hygger der hjemme med selvforkælelse, et varmt bad eller en omgang wellness så forsøg, at mindske spredning af fugt mest muligt. Dette kan du gøre ved at lukke døren til badeværelset, når du går i bad og altid huske at lufte ud bagefter. 

Hvis der hygges i hjemmet med lækker madlavning i køkkenet, så sørg for, at emhætten er tændt til at fjerne damp og fugt fra madlavningen. Her er det også altid en god ide, at sørger for grundig udluftning. 

Skal der hygges inde i stuen med film og levende stearinlys? Varmen indefra huset kan danne kondens på vinduerne, når den kommer i kontakt med kulden udenfor, hvilket kan sætte sig som fugt. Derfor er det en god ide, når filmaftenen er slut, at du husker, at tørre kondensen af vinduerne. På den måde kan du med blot få hurtige tiltag, forhindre at skimmelsvampen ødelægger hjemmehyggen. 

Bedøm denne side

Klik på en stjerne