Læber

Her er alt, du skal vide om læbepleje

Dette indhold er sponsoreret

Vores læber bliver generelt udsat for meget. Særligt kan et temperaturskifte være meget hårdt for dem, og det er her at dine læber kan blive helt tørre og sprukne. For mange er den kolde årstid ofte ledsaget af et par læber, som gør ondt, da de revner, sprækker og tørrer ud. Derfor er det vigtigt at passe godt på dem ved at benytte læbepleje. Læberne er nemlig meget udsatte, da huden på læberne er tynd, og de er ikke beskyttet mod solen. Hvis du er træt af dine tørre læber, så kan det være, at du skal begynde at pleje dine læber. Læs med her i artiklen for at få de bedste tips og tricks til dine sarte læber. 

Hvad er der i læbepleje? 

Det er vigtigt at vælge en god læbepomade, da mange læbepomader indeholder hormonforstyrrende stoffer og mineralske olier, som kan være kræftfremkaldende samt ophobe sig i kroppen til skade for din lever og milt. De hormonforstyrrende stoffer kan blandt andet gøre, at kvinder kan få sværere ved at få børn og går tidligere i puberteten, mens drenge kan få dårligere sædkvalitet og misdannede kønsorganer. Derudover er de mineralske olier, som MOSH og MOAH kræftfremkaldende.

Gode råd til at købe den rigtige læbepomade?

Du kan vælge læbepomader uden ingredienser baseret på mineralske olier. Mineralske olier består af mange stoffer, hvor hovedkategorierne er MOSH og MOAH, så vær opmærksom på følgende mineralske olier i din læbepomade: Petrolatum, Parraffinum liquidum, Ceresin, Mineral oil, Synthetic wax, Cera microcristallina, Ozokerite. Vælg derimod læbepomader, som er baseret på olier og fedtstoffer fra planter og bier. Derudover bør du vælge allergimærket eller produkter, som direkte skriver “uden parfume”. Hvis produktet skriver sensitiv, så kan det alligevel godt indeholde parfumestoffer. Allergimærket er en blå krans.

Gode råd mod tørre læber

Hvis du er træt af tørre læber, så er der heldigvis en del hjælp at hente. Nogle af de tips og tricks, som du kan benytte dig af til at få dine læber godt igennem kulden kunne være at benytte læbepomade oftere. En neutral læbepomade uden smags- og duftstoffer kan være en god hjælp. Grunden til den skal være neutral er, fordi smags-og duftstofferne kan udtørre dine læber endnu mere. Derudover kan du bruge en mild lip scrub, som eksfolierer dine læber blidt, så du får dine bløde læber igen. Undgå at fugte dine læber med spyt, da der i spyttet er nogle enzymer, som virker fedtopløsende og kan fjerne de naturlige olier og fedtstoffer, som sidder på dine læber. Drik slutteligt rigeligt med væske, da væskemangel også kan være en årsag til tørre læber.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne