Kvinde som vasker gulv

Et rent hjem er et hyggeligt hjem

Er du vild med at hygge derhjemme, har du måske lagt mærke til, at det kan være nemmere at hygge sig og slappe af, når hjemmet er rent. Sådan er det i hvert fald for mange. Når huset er rent, har man nemlig ikke konstant dårlig samvittighed over de huslige pligter man måske burde tage sig af fremfor at hygge sig på sofaen med en god film. Denne artikel vil give dig inspiration til, hvordan du sikrer et rent hjem, som altid er klar til hygge.

Få professionel hjælp til det du ikke selv har tid til

Når det kommer til rengøring, er der nogle ting man kan gøre selv, og nogle ting man ikke kan. For eksempel kan man finde tæpperens København hvor det altså er muligt at få professionelle til at klare tæpperengøringen for. Det bliver også gjort mere grundigt når det er professionelt. For når du banker dine tæpper eller støvsuger dem, vil du nemlig aldrig få alt det skidt og støv ud, som sidder i tæppet. Professionelle har derimod erfaring med netop dette og adgang til skånsomme rengøringsmidler, som sikrer at der ikke slides unødigt på dit tæppe. Du kan også overveje professionel rengøring i andre områder af hjemmet. Det kan for eksempel være til fugerne mellem fliserne på badeværelset, eller til vinduerne på første sal. 

Prioritér daglig eller ugentlig rengøring

Vil du helst selv gøre rent, kan det hjælpe at have en plan for, hvornår hvad skal gøres rent. Mange gør rent én gang om ugen, hvor de så skal nå hele huset, og det kan hurtigt gøre rengøringen uoverskuelig og til en træls pligt, man nemt skipper. I stedet kan du overveje at sætte bestemte tidsrum af til et specifikt område af hjemmet. Det kan for eksempel være, at du sætter 20 minutter af til badeværelset hver tirsdag. Det kan være med til at gøre det mere overskueligt, og det du ikke når på de 20 minutter, det når du næste gang. 

Skab hygge med diffusere med æteriske olier

Når huset så er pænt og rent, er det oplagt at forsøge at skabe hygge. Det kan du for eksempel gøre med smarte diffusere, der bruger æteriske olier. Det kan både være med til at skabe et bedre indeklima og maskere lugten af rengøringsmidler, som ikke alle finder tiltalende. 

Efter rengøringen har du fortjent at hygge dig. Brug den tid på noget du elsker. Måske en god film eller at bage nogle lækre boller. Det vil også være med til at motivere dig til at holde rengøringen ved lige uge efter uge.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne