Mand saver træ til at bygge eget møbel

Byg dine egne hyggelige møbler

Er du ved at sætte i gang med en masse hjemlige projekter og står energien i hyggens tegn, så er der mange inspirationskilder på forskellige gør-det-selv-projekter der ligger klar til dig online. I denne artikel vil vi også se nærmere på hvad du kan bygge for at skabe den perfekte hyggestemning derhjemme og hvad du skal bruge af værktøj hertil.

Hav det rette værktøj ved hånden når du går i gang med dine projekter

Danskerne elsker hygge og rigtig mange har giver sig hele tiden i kast med alverdens projekter i hjemmet, for at skabe den hyggelige stemning, som vi elsker så højt. Det betyder også at der kan findes et hav af inspirationskilder online og hvad enten du har ti tommelfingre eller er en ferm handyman, så er der fremgangsmåder, billeder og videoer til alle.

Er du typen med de mange idéer, men har du sjældent fået dem realiseret i praksis, så kan du måske også være typen, der ikke lige har det hele ved hænderne til at give dig i kast med noget nu og her. Du kan evt. tage et kig på hjemmesider som f.eks. toolster, der sælger alt det som du vil kunne få brug for til dit projekt, så du ikke risikerer at komme halvvejs og derefter ikke kan komme videre fordi du lige mangler det sidste værktøj til at komme i mål.

Skab hygge med de rigtige materialer

Det er selvfølgelig forskelligt fra hjem til hjem, hvordan man skaber den hyggelige stemning. Er der f.eks. højt til loft, så kan det opleves at være en tand mere vanskeligt at skabe stemningen og du må derfor give den en ekstra skalle med hyggeelementer i hjemmet. 

Huse der har lavt til loft er næsten hyggelige i sig selv og der er derfor ikke behov for det store udstyrsstykke for at komme helt i mål med projektet. Der er dog stadig nogle ting du kan gøre, selv i hjem hvor du næsten hamrer hovedet ind i loftbjælkerne når du går fra rum til rum.

Møbler der er gode til at skabe hygge er som regel møbler af forskellige træsorter. Det kan være svært at skabe hygge med møbler i hvid højglans, så du kan som udgangspunkt kaste dig over projektet med træmøbler til hjemmet. Levende lys er desuden altid en vinder, samt bløde puder og tæpper, så du kan også bygge lyseholdere til væggene, så der rigtigt kan komme gang i hyggen når mørket lægger sig i stuerne.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne